Rødmusset hud – slik bør den behandles

Tips og råd for behandling ved rødmusset og rødsprengt hud er det mange som etterspør. Vi vil her komme med noen gode råd som vil redusere dette sjenerende problemet.

Mange årsaker til rødmusset hud

Ved skiftende vær og temperatur kan huden vår reagere negativt på slike overganger i temperaturerer.  Det kan oppstå når vi beveger oss fra varm uteluft til en behagelig kald og luftkondisjonert innetemperatur, men også fra kald uteluft til varm inneluft.

Huden kan da fort bli tørr og miste mye fuktighet, og den vil lettere bli rødmusset.

Lett eksem og mild psoriasis og andre lignende hudproblemer kan også være årsaker til rødlig og sjenerende hud.  

Reduser indre og ytre stressfaktorer

Rødmusset hud er ofte et typisk tegn på at huden har blitt utsatt for stress.  

Stress kan være ytre påvirkninger som beskrevet over, men også indre faktorer påvirker vårt stressnivå.  Derfor er det viktig å få kontroll på vår indre stressfaktorer.

Det er også viktig at man får i seg tilstrekkelig med gode næringsstoffer fra et balansert og godt kosthold. Et utilstrekkelig kosthold, fattig på fettsyrer, vitaminer og mineraler, kan stresse huden.

Daglig bruk av ansiktsmasker i forbindelse med jobbsituasjoner kan også gi en rødsprengt og rødmusset tørr hud.

Beskytt, fukt og ro ned huden

En rødmusset hud trenger beskyttelse og masse fukt. 

Det anbefales derfor ved rensing og eksfoliering av huden, at man bruker milde og pleiende produkter, slik som HOHDE Rensekrem. Den fjerner urenheter og makeup-rester, uten at den tørrer ut eller forstyrrer hudens fuktighetsbalanse.

Tilfør masse fukt

Rødmusset hud trenger masse fukt.  Huden vil ha stor nytte av beroligende og fuktighetsgivende serum.  HOHDE HyaluronSerum er spesielt utviklet for å dekke begge disse behovene. 

Den inneholder plantestoffer som beroliger huden, melkesyrebakterier som stabiliserer hudens pH-balanse, og hyaluronsyre som binder opptil 1000 ganger sin egen vekt i fukt.

Peptider som beroliger og gjenoppbygger huden

Umiddelbart etter at du har påført Hohde HyaluronsyreSerum anbefales det at du bruker HOHDE 24H Facial Cream.  Som serumet, inneholder denne ansiktskremen naturlige peptider fra soya som beroliger, gjenoppbygger celler og frisker opp huden.

Denne fantastisk mykgjørende kremen inneholder også plantestoffer som beroliger huden.  Både olivenolje og hvetekimsolje gir beskyttelse, og tilfører huden viktige, pleiende antioksidanter. Den gjør også at huden holder på fuktigheten.

Sammen vil disse to produktene tilføre og gjøre så huden beholder nok fukt, samt at de vil berolige huden din.  Disse to er laget for og brukes sammen, og de vil forsterke hverandres behandlende effekt.